Chinese genoomonderzoeker Jiankui He in de bak?

Jiankui He bewerkt genoom ivf-tweeling

Genoomonderzoeker Jiankui He van de universiteit van Shenzhen (afb: MIT Technology News)

De geschiedenis rond de Chinese geneticus Jiankui He begint zich te ontwikkelen als een regelrechte Krimi. Nadat hij zijn verhaal had gedaan voor een gehoor van genoomonderzoekers in Hongkong en hij had beloofd de volgende dag terug te komen verdween hij. Nu zou hij vermist zijn zo bericht de South China Morning Post uit Hongkong. China was niet blij met He en, zoals bekend, zal He niet de eerste in dat land zijn die spoorloos verdwijnt. De Chinese overheid draait daar haar hand niet voor om.
Eerder werd al bericht dat He in Shenzhen, waar hij werkt aan de plaatselijke universiteit, onder huisarrest zou zijn geplaatst. Hij zou worden bewaakt nadat hij een onderhoud van zes uur had gehad met de voorzitter van het CvB van de universiteit.
De universiteit spreekt dat tegen. Hij zou ook niet gearresteerd zijn. He zei eerder trots te zijn op wat hij had gepresteerd (twee meisjes zouden na zijn ingreep in hun embryogenoom niet vatbaar zijn voor hiv). De bekendmaking heeft heel wat losgemaakt in en buiten zijn onderzoeksveld.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.