Een biefstukje voor 2,5 ton

Vlees uit het lab Het klinkt prachtig: spiercellen in een lab maken, waar we dan onze behoefte aan vlees mee kunnen verzadigen, maar de voeten en aarde zitten nog (?) in de weg. Vorig jaar kwam dat nieuwtje naar buiten. Mark Post van de universiteit van Maastricht wil nu een maaltje bereiden met kunstvlees dat is ‘opgetrokken’ uit in het lab gekweekte spiercellen (de voornaamste substantie van vlees). Hij wil er over een aantal weken in Londen een maal mee bereiden. Het zal een maaltijd worden die wat aan de dure kant is. Het biefstukje (of de hamburger, zoals de New York Times natuurlijk zegt) van anderhalve ons zal zo’n $ 325 000 (€ 250 000) kosten. Voor Post is het kookfestijn bedoeld om geld aan te trekken.
Helemaal koosjer is het kunstvlees niet. Zo wordt bij de ‘bereiding’ uit stamcellen foetaal kalfsbloed gebruikt. Dat is natuurlijk niet zo fijn en, natuurlijk, zal de prijs een beetje klantvriendelijker moeten worden. Post stelt in de Amerikaanse krant dat hij in ieder geval aangetoond heeft dat het mogelijk is ‘vlees’ te fabriceren zonder beesten te hoeven doden.

Bron: New York Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.