Synbio in de lift (naar boven)

Synbiologie onderzoek groeit sterk Er is op het gebied van de synthetische biologie sinds 2009 steeds meer bedrijvigheid gekomen, zo meldt synbioproject.org. Dat geldt zowel voor bedrijven als voor onderzoeksinstellingen. Op de stek van synbioproject is een kaart te vinden, waar de synbiologie-activiteiten zich concentreren.
Amerika staat met activteit’haarden’ in Californië en Massachusetts bovenaan, maar Europa (vooral het VK en Duitsland) en ook Oost-Azië (China en Japan) slaan geen gek figuur. Een deel van de nieuwe activiteit heeft te maken met de voortdurende overheidsfinanciering van onderzoek. Daarnaast spelen de snel dalende kosten voor het sequentiëren van DNA een belangrijke rol, waardoor het onderzoek effectiever wordt (minder gis & mis).
Het aantal bedrijven dat zich zegt bezig te houden met synbio-onderzoek zou sedert 2009 zijn verdrievoudigd, waarbij het merendeel zich toelegt op speciale biochemicaliën, brandstoffen en geneesmiddelen. Opvallend is dat het aantal synbiobedrijven in Europa sterker is gestegen dan in de VS. Van de bedrijven die al in 2009 actief waren in synbiologie, verdwenen er zes ‘van de radar’ door overnamen of sluiting. Dat geldt ook voor 11 bedrijven die sedertdien actief werden op dit terrein.

Bron: ScienceDaily

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.